Om oss

Välkommen till strangnasams.se! Här skriver vi om biltillverkare som varit med i bilindustrin länge samt kända förare inom motorsportvärlden, där finns faktiskt en hel del svenska förare som varit mycket framgångsrika! Vi har även svaren på några av de vanligaste frågorna inom motorcykelvärlden idag.

Speedway är en motorsport som på många sätt hör till de klassiska svenska sporterna. Detta är kanske något som låter främmande för många svenskar, särskilt de som kommer från storstäderna. Speedway är nämligen av tradition stort på landsbygden, men i städer som Stockholm och Göteborg lockar denna sport sällan några större skaror åskådare.

Den organisation som är ansvarig för ligor, matcher, banor och allt annat som rör motorsport i Sverige är Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet. Detta förbund ansvarar inte bara för speedway utan även sporter som motocross, enduro, isracing, dragracing och roadracing. Fortsätt läsa vidare här på strangnasams.se för att få reda på mer om motocross och speedway!