Betta på motorsport i Sverige

Motorsport betting i Sverige

Motorsport är egentligen ett väldigt brett område, och fungerar som ett paraplybegrepp för en mängd olika sporter. Den motorsport som kanske fått mest uppmärksamhet genom åren är Formel 1. Det är åtminstone den som skapat de största och mest kända profilerna. Michael Schumacher, Ayrton Senna och Nigel Mansell är några exempel på Formel 1-världens bästa utövare genom tiderna.

För den som kanske inte förstår hur världens motorsport fungerar så kan den upplevas som rätt förvirrande till en början. Många sporter är till exempel snarlika och skiljer sig mest åt när det gäller vilken motor man använder. Nedan går vi igenom de största motorsporterna i Sverige och världen. Om du vill betta på motorsport är vår sida den perfekta sidan för dig! Du hittar bra odds för betting hos oddspånätet.se.

Motorsport med bilar

För att göra motorsportvärlden lite mindre kan man börja med att dela upp den i de sporter som körs med motorcyklar och de som körs med bilar. Just i Sverige har faktiskt motorcykelsporterna av tradition varit mest populära.

Speedway, Enduro och Motocross är några exempel på stora motorsporter runt om i landet, och även sporter där just svenskar rönt många framgångar internationellt sett. Utomlands är det dock vanligare att folk intresserar sig för motorsport med bilar. Formel 1 är ett exempel vi redan nämnt, och är nog den som flest människor känner till. Kolla in speedway betting på vår sida om speedway betting och annan motorsports betting.

Nascar och Indy racing är två exempel på motorsporter som är enormt populära i USA, men som inte är jättestora i andra länder, även om det så klart finns både fans och utövare i Sverige och resten av Europa. Till exempel ökade intresset för Indy racing i Sverige när föraren Kenny Bräck var som störst.

I Europa är Rallycross mycket populärt, både i Skandinavien och de södra delarna. Det är en typ av motorsport som körs i skogen, oftast på landsvägar med ganska svår terräng. WRC är en annan typ av motorsport som också bygger på att man åker rallybilar på en bana som ligger ute i naturen.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *