Kända förare i motorsport

Kända förare inom motorsport

Motorsportvärlden är fylld av kända förare som du säkert hört talas om, även om du inte är något stort fan av formel 1, motocross, speedway eller någon annan form av racing. De kanske mest kända förarna hittar vi antagligen i formel 1. Michael Schumacher är kanske det största namnet av dem alla. Denna tysk är den mest framgångsrika föraren genom tiderna, och pensionerade sig för några år sedan. År 2013 hamnade han i en konstgjord koma efter ett allvarligt fall i en skidbacke, något som fick mycket stor medial uppmärksamhet över hela världen. Andra förare som blivit kända sportikoner i formel 1 är bland annat Ayrton Senna, Nigel Mansell och Lewis Hamilton.

Förare i andra motorsporter

Formel 1 är antagligen den största motorsporten i världen, och som sagt den sport med flest internationella superstjärnor. Det är dock en sport med ett stort europeiskt fokus. De största tävlingarna körs i Europa och de flesta kända förare är också härifrån. I Nordamerika är formel 1 definitivt stort bland motorintresserade, men den stora sporten där är IndyCar. Den förare som fått mest uppmärksamhet är kanske legendaren Mario Andretti, som blev mästare i både IndyCar World Series och sportvagnsracing. Han anses därför vara en ovanligt mångsidigt förare, och räknas som den bästa amerikanska förare genom alla tider. Ifall du är intresserad av betting på enduro kan du besöka vår sida om just det.

I Indycar finns det också en svensk som har ansetts höra till de bästa i världen, nämligen Kenny Bräck. Hans största prestation som förare var när han vann loppet Indy 500, det kanske mest kända loppet i USA. Han är den enda svensk som hittills vunnit Indy 500 och blev på kort tid en kändis bland motorintresserade i Nordamerika. När det gäller kända profiler i motorsport så får man heller inte glömma Tony Rickardsson. Denna speedwayförare anses vara en av de bästa någonsin i sin sport och vann VM hela sex gånger. Speedway är dock inte lika stort utomlands som det är i skandinavien, vilket gjorde att Rickardsson aldrig blev särskilt känd internationellt. Om du vill betta på speedway kan du kolla in vår sida med betting på speedway.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *