Folkrace

Folkrace körs på banor av grus eller asfalt med täckta bilar som är typbesiktigade i Sverige.
Bilarna måste var byggda enligt vissa säkerhetsföreskrifter, bland annat ska de ha skyddsbur.
Innan varje tävling skall alla tävlingsbilar besiktigas av teknisk funktionär så att de håller de säkerhetskrav som ställs i reglementet.
Maxhastighetet ska inte överstiga 80 km/tim, fast det finns de som kör fortare ändå, banan ska dock vara byggd så man inte ska kunna komma upp i högre hastighet.
Man kan börja tävla i folkrace det år man fyller 15 år i s.k. juniorklass (men man måste ha genomfört en debutanttävling och om man inte har körkort).
Från det år man fyller 18 år tävlar man i någon av seniorklasserna: Herr- eller damklass (i förekommande fall även veteranklass).
Efter varje tävling sker försäljning av tävlingsbilarna.
Under tävlingen, till max 15 min efter tävlingens avslutande, får vem som helst, lämna så kallat anbud på tävlingsekipagen.
Alla tävlingsbilar är ute till anbud för 6500:- (plus 200:- till arrangörsklubben).
Efter tävlingen sker en lottdragning på lämnade anbud. Detta förrättas av domare/tävlingsledare.
Personlig utrustning så som förarstol, bilbälten och ratt ifall det finns en ersättningsratt får dock demonteras innan försäljning sker.

Den utrustning föraren måste ha är flamsäker overall, handskar, skor med bindsula av läder, skyddsluva (sk. balaklava) och en hjälm med en maxvikt av 1200 g som skall vara godkänd för folkrace.

SAMS folkraceförare:


Jimmy Hellström

Född: 1990

Jonas Hellström
Född: 1995

Emelie Johansson
Född: 1989

Dennis Borg
Född: 1972

Thomas Larsson
Född: –

Tony Granath
Född: 1977

Fredrik Fältskog
Född: –

Micke Rylander
Född: –