SM -deltävling med tidtagningsstrul

Under helgen kördes deltävling 3-4 hos Västerås MS och SAMS förarna Oskar Hellström (JSM), Per Nystedt (RM 2150) och Rasmus Palm (SM 2400).

För Per Nystedt som hade fick problem med motor i Höljes hoppades på en bättre tävlings helg fick åter se problem. Med en 22:a tid i omgång ett så upptäckts att en O-ring hade vandrat in i motorn och där med var helgen över för hans del.

För Oskar Hellström fortsätter framåt även om lördagens deltävling i JSM var krokig så lyckades han ta sig till semin Men väl där blev han påkörd och vänd så en femte plats blev det till sist. Men söndagens fjärde deltävling blev till det bättre, genom att börja med en blygsam tolfte tid så avancerade han till Q2 genom att ta en heatseger samt sätta en tredje bästa tid och Q3 gav Oskar en fjärde tid totalt vilket räckte för att bli total kvalfemma och gå direkt till semin. I semifinalen var tuff och snabb men åkte in på en andra plats och en A- final plats var klar, väl där var det hårt men åkte in på en femte plats.

Rasmus Palm hade inte en direkt bra lördag då både bakbroms och växellådan började strula för honom och det vart då ingen semifinal åkande.
Efter byte av växellåda till söndag så var siktet inställt på att få en bättre dag. Första omgången hade Rasmus en 13:de tid och andra omgång med en 11:de tid. Men i tredje omgången så vart det svart flagg för Rasmus och hamnade missade där med semifinalerna.

Finalen kommer köras den 8-9 augusti och då i Arvika

Tyvärr så drabbades båda deltävlingarna av resultathanteringsstrul och det vart för förarna lång väntan mellan kvalomgångarna och semifinalerna.