Folkrace säsongen 2019

Nu börjar årets folkracesäsong lida mot sitt slut. Samsjunioren Calle Eriksson har tävlat flitigt under detta sitt sista år som junior. Han har ställt upp i 17 tävlingar och har varit i final i 12 av dessa, om man nu skall nämna några tävlingar så lyckades han i Semesterracet i Vimmerby kvala sig vidare till lördagen men gick inte vidare. När det var dags för Motalafestivalen så började det skapligt Mazdan 626:an men i den andra kvalomgången så tappade han ett bakhjul med tillbehör så var den dagen förstörd. När det var dags för race i Kisa satt Calle i sin Ford Sierra det är ju bra med bakhjulsdrift eftersom starten är uppför i en nedlagd slalombacke. Nu bar det sig inte bättre än att Calle blev uppträngd i avbärarräcket och gick runt över taket baklänges, och bilen blev till skrot. Han klev ur lite mörbultad men i övrigt oskadd. Även den här tävlingen ingick i Mlimits cup så det blev inte så många poäng här heller, men efter sex deltävlingar så blev det ändå en fin fjärdeplats bland ca. 50 juniorer. Avslutningen för denna cup var lördagen den 9 november i Finspångs MS klubblokal. Där delades det ut pokaler och blommor till de tolv bästa i varje klass och de fick också ta del av prisbordet från Mlimits. Calles tävlingssäsong fick ett tvärt avslut då han i början av oktober tävlade i Askersund då han slog runt två och ett halvt varv i sin Toyota Celica med efterföljande akut sjukhusbesök där det konstaterades att vä. tumme hade gått av, och sex veckor med gips. Det innebar att han inte kunde ställa upp i prestigetävlingen NGK Masters i Karlstad dit han var anmäld. Men nu är det bara att se fram mot nästa års tävlande och då som senior. Även Elin Ullervik tävlade i Mlimits cup och hamnade på en elfteplats i damklassen. Sams har nu en ny junior i folkrace, Oskar Hellström men som i första hand skall satsa på juniorklassen i rallycross. Pelle Wilèn har också tävlat flitigt under året men hamnade utanför finalerna i NGK. Han skall kommande helg tävla i Hedemora och sedan återstår endast Luciarullet i Ekebygropen dit Oskar är anmäld.