Sams ekipage i B final

Det blev blandade framgångar för våra tre folkrace ekipage i Semesterracet. Bäst gick det för Pelle Wilén i seniorklassen han kvalade in till B finalen på lördagen och hängde med bra men fick nöja sig med en andraplats men kan nog känna sig nöjd med detta i det namnkunniga startfältet. Calle Eriksson fick ingen bra start i kvalet då han blev inträngd i räcket redan i starten av det första kvalheatet och med en femteplats som resultat. Men i det andra tog Calle starten och behöll den ända in i mål trots flitig uppvaktning av en 245:a. i den tredje omgången så låg han på en tredjeplats och bara bevakade då hans poäng räckte till att gå vidare till finaldagen på lördagen. Det var då tre kvalomgångar som skulle avgöra vilka som skulle få åka finaler. Återigen hade Calle otur att motorhuven blåste upp och spräckte vindrutan och brutet heat. Efter en snabb reparation så var det dags för andra omgången men där kom han inte loss i starten utan blev inblandad i diverse karambolage och en blygsam placering och avstod den tredje omgången eftersom det inte fanns någon chans att gå vidare. Nu är det bara att åka hem och ladda om inför Motalafestivalen kommande helg. För Elin Ullervik som tävlar i damklassen fattades det en ynka poäng för att ta sig vidare till finalendagen, men hon är nog ganska nöjd eftersom det var hennes första tävling i Vimmerby och i mycket hård konkurrens dessutom. Till Motala kommer även Jimmy och Jonas Hellström Sams till start bland totalt ca. 500 anmälda.