Samsekipage i folkrace

S

Vi har haft några av våra samsekipage på startlinjen i årets inledande folkracetävlingar, Elin Ullervik i damklassen och Junioren Calle Eriksson. Calle startade upp i Gurkracet i Västerås, och det var hans första tävling i den i vintras införskaffade Ford Sierran. Det blev ingen framskjuten placering mycket med tanke på det hala underlaget och ovanan med bakhjulsdrift. Bättre gick det i hemmatävlingen på strängnäsbanan med bra resultat i kvalomgångarna som räckte till en plats i B finalen som han vann. Tog starten i A finalen men efter ett par varv så blåste motorhuven upp ochhan fick bryta. Här noterar vi en 5:e plats för Jimmy Hellström i seniorernas B final. Vid tävlingen i Finspång den första i Mlimitscup helgen efter hade Calle bra flyt, tog hem samtliga kvalomgångar och inkasserade en 2:a plats i A finalen.                                                                                                   

Nästa deltävling var SMK Nyköpings tävling, ingående i Mlimits cup där han tog starten i första kvalomgången men blev påkörd bakifrån och lyckades köra upp sig till en tredjeplats, sedan blev det två kvalvinster och poäng till A finalen. Där fick Calle till en bra start och ledde tills ett punkterat bakhjul gjorde att han fick nöja sig med en fjärdeplats. Elin Ullervik och Pelle Wilèn lyckades inte ta sig till någon final.

Nästa tävling för Calles del blir på ”hemma” banan i Vingåker lördag 18:e maj den tredje i Mlimits cup.