Framgångsrikt SAMS ekipage i SM veckan


När det var dags för bilsporten att visa upp sig på SM veckan på fredagen så var det mest intressanta hur det skulle gå för talangfulle Pelle Wilèn i det celebra sällskapet av medtävlare från flera säsonger i VM cirkusen och flerfaldiga världsmästare. Nu var det i Supercar lites bilar som det skulle göras upp i tre kvalomgångar innan semifinal och final med fyra bilar i varje. Pelle fick ingen bra start i första kvalet eftersom han saknade handbroms, men en andraplats blev det och det upprepade han i både kvalomg. ett och två som räckte till en semifinalstart och väl där visade han upp en fart som betydde en finalplats. Här ställdes Pelle mot tre gånger Eriksson, Sebastian, bröderna Oliver och Kevin som är några av de bästa som tävlat i VM under flera säsonger, han fick inte till en lika bra start som i semin utan gick ut som trea men avancerade upp till en andraplats för att något varv senare återigen vara trea men på sista varvet satsade Oliver Eriksson för hårt och hamnade i snövallen så Pelle kunde smita förbi och knipa SM silvret bakom Sebastian. Den här framgången borde innebära flera inhopp för SilverPelle i rallycross där han tävlar för JC Raceteknik. Och närmast är det rallycross On Ice senare i vinter som kan vara aktuellt.

Vi har också haft vår codriver tjej Elina Svensson ute på rallytävlingar och denna gång skötte hon notläsandet åt Patrik Fredriksson från Fryksdalens MK och först tävlades det i Vännäs och det var Vinterserien för VOC Mekonomen, den tredje deltävlingen på lördagen. På den tredje specialsträckan avancerade de upp till 3:e plats och var inte långt från en andraplats inför den 4:e och sista sträckan men trots full satsning så fick de nöja sig med tredje plats knappt 2 sek. bakom. Deltävling fyra och finalen avgjordes dagen efter på söndagen i Örnsköldsvik och det började bra och en andraplats efter tre körda sträckor men på sträcka fyra blev det ett besök i en snövall som gjorde att alla rutor immande igen med noll sikt som resulterade i ännu en avåkning och ca. 4 minuters försening och det blev bara en tionde plats till slut, men i den totala cupens slutställning i Vinterserien blev det en andra plats för ekipaget från Frykdalens MK.