2 X A-Final iLuciarullet


Det blev ett blött och lerigt race när Eskilstuna MK bjöd in till årets Luciarull i söndags.Vi hade tre Samsekipage till start och Elin Ullervik i Damklassen direktkvalificerade sig till A-finalen och placerade sig på en femteplats. De tävlande upptäckte ganska omgående att det behövdes rejäla vindrutetorkare och spolvatten och det var något som junioren Calle Eriksson fick erfara i sin andra omgång då han efter en sammanstötning med en medtävlare då  hans vindrutetorkare slutade att fungera, han såg hjälpligt genom rutan, men fick ordning på det till tredje omgången då han lyckades ta poäng så han kvalade in till B -finalen. Där fick han till en perfekt start från ett bra startspår som är så viktigt på den här banan, sedan visade han upp en körning som han behärskar när allt stämmer, han var ett halvt varv före tvåan och tog en solklar seger som innebar en A- finalplats. När det vardags för A- finalen så blev det sämsta tänkbara startspår men så är det ju när de andra får välja först. Calle fick väl heller inte till den bästa av starter men sist ut så var det ju bara att sätta igång att försöka jaga ikapp de andra för allt kan ju hända i folkrace, han gjorde vad han kunde och bjöd på lite tvåhjuls åka men det blev lite för mycket av det goda så det slutade med ett taklägg men en seger i B final och en femteplats i A final och två pokaler med sig hem och fick givetvis vara med på prispallen och sjunga Luciasången. Pelle Wilèn som var det tredje ekipaget från Sams tävlar i den hårda seniorklassen med många duktiga förare, Pelle hade väl inte turen på sin sida utan tvingades bryta då en övre länkarm inte ville vara med längre men han bjöd publiken på fin bil åka med några tvåhjulingar som han grejar på ett säkert sätt till publikens förtjusning.

Nu är folkrace säsongen över för i år och börjar om i Västerås i slutet av mars och Sams egna tävling 6 april.

Välkomna 2019