SAMS-förare i Rally SM

I lördags arrangeras årets första deltävling i Rally SM 2013 när Sandvikens MK arrangerade deras årliga Vinterpokal. Under fredagen rekognoserade teamen sträckorna, anmälde sig och besiktade bilarna. Tävlingen startade 08:00 på lördagsmorgonen, två långa sträckor skulle köras innan första service uppehållet. Sen var det dags för en till långsträcka i skogen + en publiksträcka inne vid Göransssons Arena. 45minuters service efter publiksträckan innan man begav sig ut för att köra de två första sträckorna en gång till.

 

Sams-föraren Fredrik Jonsson kom till start i otrimmat 4WD med sin nyrenoverade Subaru Impreza. Med sig i högerstolen hade han Johan Johansson från SMK Valdemarsvik. Den andra Sams-föraren var Pelle Wilén, som kör i trimmat 2WD och JuniorSM. Pelle hade med sig Viktor Larsson ifrån Laxå MK.

Vinterpokalen 2013
Fredrik som inte kört på länge visade mogen körning och slutade på en 8e plats i otrimmat 4wD. En bra prestation med tanke på att han inte kört på länge, det är trots allt otroligt tufft motstånd i SM.

Foto: Pierre Skytt, Motorsport4sale.com


Pelle var 2:a i JSM på första sträckan. Blev hindrad av  framförvarande bil på SS2 och tappade ner till en 3:e plats. Pelle & Viktor slog till med en sträckseger på publiksträckan och låg kvar på sin 3:e plats inför sista sträckan. Tyvärr försvann varenda dubb i framdäcken på sista sträckan och de tappade ca 3minuter och rasade i resultatlistan.

Foto:  Christer Moreau, Motorsport4sale.com

Pelles kommentar från tävlingen: Tyvärr försvann pallplatsen i JSM och chansen om topp 5 placering i stora SM, låg trotsallt 6:a i trimmat 2WD inför sista sträckan. Kändes som att dagens motgång redan hade varit, när vi låg bakom framförvarande bil på SS2.

Trots att resultatet inte blev vad vi hoppats på så är vi nöjda med dagen. Vi har presterat några gångbara tider med det material vi har. Vi har lärt oss jättemycket under både Falun och Sandviken. Men framför allt så har vi haft j*vligt roligt på ren svenska. Sladden som jag och Viktor bjöd publiken på, på SS1 kommer jag leva på länge.

Läs hela Pelles tävlingsrapport på hans hemsidan, www.teamwilen.se

______________________________________________
JSM Resultatlita hittar ni HÄR
Hela resultatlistan hittar ni HÄR

Missa inte TV sändningarna i TV4 Sport
Tisdag 5/2 kl.22:00
Repriser på onsdag 6/2 kl.16:30 och på lördag 9/2 kl.12:00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.