Wilén snabb i TV sänd SM-sprint

Strängäsjunioren Pelle Wilén var på plats i Falun när Tracive Winter Sprint arrangerades den 26/1. Läs teamets tävlingsrapport genom att klicka på ”Läs mer”

___________________________________________________________________________________

 

Det blev en tidig avfärd mot Falun i Lördags morse, vi steg upp lite innan 03:00 och begav oss mot SM-Sprinten i Falun utan att ha provat bilen på vintervägar. Bilen var hos Ultra Motors i Södertälje på Fredagen, och vi blev klara med bilen här hemma i garaget runt 21 tiden på Fredagskvällen.


När vi var på plats i Falun drog jag och Andreas Johansson ut och rekade sträckan. Var första gången jag provade att skriva egna noter, riktigt kul och lärorikt!

 

SS1: Vilket fäste det var när man bromsade, otrolig skillnad från sommartävlingar. Bromsade stopp på motorn ett antal gånger i början av sträckan men fick bättre känsla för bilen under sträckans gång. Var iallafall hur kul som helst, fan va fränt med vinterrally!

Tyvärr rusade bilen på tomgången efter målgång, 5000-6000rpm… sjukt irriterande, tyvärr ingen service mellan åk 1 och 2. Men vi kunde glädja oss åt att vi låg på en 8:e plats i 2WD, strax bakom Leffe P.

SS2: Nu var det bättre fäste och vi fick en bra känsla från start. Snabbaste 2WD och 6:a totalt vid mellantiden på sträckan, hur kul som helst. Tyvärr tappade vi tid på slutet av sträckan, otroligt snabba partier. Både jag och Andreas var riktigt nöjda när vi kom imål, tyckte dock att det hade gått lite för brett i början men riktigt bra på slutet… tiderna säger tvärtom. Bara vänta på att SVT skickar tillbaka minneskortet från kameran i bilen, så jag får analysera och se vad som är ”rätt & fel”.

Vi kapade tiden från 4:07,1 till 3:58,5, vilket gav oss en biljett in till finalen genom en 7:e plats i 2WD

Hårt ladd i ett av vägbytena i början av sträckan. Foto: S A Racing
Final: Provade att åka snålare i början av sträckan, mycket lugnare i de skarpa svängarna. Vilket inte var någon bra idé, hade tappat 2,6 sekunder vid mellantiden från åk 2. Första vänstern efter mellantiden la jag in bilen lite för mycket i snövallen på innern, blev en rejäl stoppsladd men vi klarade oss och tappade inte mer än 1sek. Åkte hårdare på de snabba partierna på slutet och klockan stannade på 2:57,2, vilket räckte till en 6:e plats i 2WD!

Hur som helst, en otroligt lärorik dag. Första gången jag kör bilen på snö och första gången jag skrev egna noter. Kruses och Ejeborgs ord på SVT-Play + mellantiden på SS2 tar vi med oss i garaget inför Sandviken. Tack alla som gjorde detta möjligt!
Bilder från tävlingen hittar ni HÄR

Se SVTs livesändningar i efterhand, klicka på respektive orange text
Kvalen
Finalen

Resultatlista från finalen hittar ni HÄR

Eskilstuna Kuriren skrev några ord om Pelle och tälvingen, läs  artikeln HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.