SM-premiär för SAMS junioren Wilén

Kolsva MS arrangerade årets SM-final i Rally den 5-6 Oktober. Våran SAMS junior Pelle Wilén gjorde premiär i SM-sammanhang, det skulle bli andra tävlingen med nya b ilen, en VW Golf III Grupp H. Även  första gången som Andreas Johansson från Eskilstuna MK skulle läsa noter åt Pelle.

Pelles rapport från tävlingen:
Fredag
SS1: Öppnade i ganska hårt tempo, blev några sköna sladdar. Fick inte i 5ans växel på ett ställe, vilket visade sig vara p.g.a att jag ryckt sönder en svets i spakstället (men det upptäckte vi först efter SS3 på lördagsmorgonen).

Hur som helst, tiden räckte till en 2:a plats i JSM efter Johan Carlsson och 6:a totalt i 2WD. Efter SS1 var det uppsamling innan alla gav sig ut för att köra sträckan en gång till, fast nu i mörker med tända ljus i ljusboxen.


SS2:
Andra sträckan i livet med tända ljus i ljusboxen, de här skulle bli fruktansvärt fränt. Försökte ladda på så gott jag kunde, gick ganska brett bitvis i början. Glider tyvärr ut ur spår på väg fram till en vänster 1 (skarp sväng). Styrförmågan ute i allt lösgrus var minimal vilket gör att jag tror att vi fått punka, gör ett litet besök i diket men tar oss upp och kör försiktigt till mål.


Foto: Conny Filppu

Lördag
SS3: Sträckan var ruskigt snabb i början, fick en ganska lång sladd på 5ans växel i första riktiga vänstern. Resten av sträckan flöt på riktigt bra. Ändrade karaktär flera gånger, sjuk häftig sträcka. Andreas kommentar när vi kommer i mål: Bra ladd, men det går brett!

Snabbaste 2WD totalt, exakt samma tid som Johan Carlsson, Degerfors. Helt sjukt!

SS4:
Fortsätter i samma tempo, tyvärr träffar vi en sten med 7,7KM kvar till mål. Stenen slår sönder bakre bulten till framvagnsbalken, vilket gör att hjulet tar i skärmen i bakkant + att däcket blev soppor

Byter hjul efter sträckan och beger oss mot 5an

SS5: Sänker tempot eftersom vänster framhjul står någon cm toe ut och är flera cm bakåtflyttat. En bit in på sträckan går det inte att få i 3ans växel. Trots alla omständigheter är vi 5:a i trimmat 2WD på sträckan.


På servicen väljer vi att kasta in handduken. Tokig framvagn hade jag kunna åkt med, men utan 3ans växel (viktigaste växel) vill jag inte åka, dels för växellådan har ett värde och + att det är en säkerhet att kunna kugga ner en växel vid kris (vilket inte går om man åker på 4an).


Foto: Jens Karlsson, Rallybild.se

Hur som helst är jag jätte nöjd med premiären, var kul och se hur allt runt i kring fungerar. Rekognoseringen av sträckorna innan var lärorikt och där har jag mer att hämta. Har lagt om körstilen helt från SAABen, men trivs helt klart i Golfen, desto hårdare man åker desto bättre känns det. Sträcksegern på SS3 var en bonus jag kommer suga på länge, trodde aldrig vi skulle vara med i SM-toppen redan i 7:e sträckan med bilen.

Nu håller vi tummarna för en SM-säsong 2013!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.